Siirry pääsisältöön

Töissä taas

Ensimmäinen työviikko on päivää vaille pulkassa. Ja onhan tämä taas ollut... Toisaalta on ollut todella ihanaa nähdä ihastuttavia työkavereita ja alkaa pikku hiljaa tutustua myös uusiin työkavereihin. Mutta se sisäisen kellon kääntäminen työmoodiin.... hieman on tuskaa tuottanut. Ehkä ensi viikolla iltaisin unikin tulee oikeaan aikaan. Aamulla heräämisessä mulla ei koskaan oo mitään ongelmaa, mutta näin iltapäivällä meinaan sitten nukahtaa. Olen nyt sitten yrittänyt pitää itseäni teen ja liikunnan voimalla hereillä myös nämä alkuillat. Mun logiikan mukaan, jos herää aamulla aikaisin ja ei nuku päiväunia, niin illalla olisi pakko alkaa nukuttamaan suunnilleen kympin yhdentoista aikaan. Mutta ei... 

Töissä on ollut hektistä ja kiirettä ja paljon uusia asioita ja lista tehtävistä asioista kasvaa ja kasvaa... Tämän työn huono puoli on se, että aina juuri ennen kesälomaa on hillitön kiire ja heti kesäloman alettua on hillitön kiire. Toki muulloinkin on kohtuullisen kiire, mutta huiput kohdistuu juuri lomien ympärille. ei hyvä.
Pari lukijaa tietääkin, mikä mun ammatti on, mutta arvaavatkos muut?



Näiden voimilla hereillä.. Kuvassa myös ihanainen ikivanha rahapuuni :)


Kommentit

  1. Kesäloman ALETTUA on hillitön kiire? Taisit tarkoittaa jotain muuta... :D Mukavaa töiden alkua!

    VastaaPoista
  2. hehee... Sitä se iltapäiväväsymys teettää... Siis juuri ennen kesäloman alkua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj