Siirry pääsisältöön

Brunssi Pacificossa


Muistaakseni viimeisessä (tai sitä edellisessä...) City-lehdessä oli listattu äänestyksen tulokset Helsingin parhaista ravintoloista, brunsseista, pubeista jne. Pacifico joko voitti tai pärjäsi ainakin hyvin paras brunssi -äänestyksessä. Suuntasimme sitten mekin lauantaina tätä paikkaa testaamaan.

Tunnelma paikassa oli täysin erilainen kuin aiemmin testatuissa brunssipaikoissa. Rosoinen, baarimainen (no baari/pub se onkin), Kalliomainen. Valaistus oli todella hämärä, pöytiä paljon ja ihmisiä todella paljon. Olimme varanneet pöydän (mikä oli ihan fiksua) ja suuntasimme paikkaan heti klo 11.00. Fiksua sekin. Asiakaskunta oli selkeästi nuorempaa kuin aiemmissa kokeiluissamme. Pääosin ihmiset olivat alle 35 vee, lapsia paikassa näkyi tasan yksi. Ja lapsiystävällisin paikka tämä ei suuremmin ole.

Ruokatarjonta ei tällä kertaa suuremmin vakuuttanut. Se oli aika peruskauraa. Lämpimistä ruoista löytyivät munakokkeli, uunitomaatit, nakit ja lihapullat. Erikoisempana lämpimänä oli minitortillat, joita sai täyttää. Sitten oli leipiä, leikkeleitä, vihanneksia. Yksi salaatti. Jogurttia, pakastemarjoja, hedelmäsalaattia. Erilaisia muroja. Mustikkapiirakkaa. Mehuja löytyi kahdenlaista ja kahvia ja teetä oli myös. Teevalikoima oli kasa erilaisia pussiteitä.

Ja halpahan tämä sitten oli: 9,90 €. Hintaansa nähden kaikki oli vallan hyvää. Mutta jotenkin mitään erikoista ei  syömisistä jäänyt mieleen. Vähän sellainen perushotelliaamiainen. Ja miinuksena on sitten vielä se, että klo 11.30 alkaen jonot ruokaa hakemaan olivat jäätävät....

Kommentit

  1. Mua ärystti täällä se, että kaikki ruoat olivat koko ajan loppu.. Tunnelma oli kyllä aika hauska ja erilainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo aiheutti meissä myös ärsytystä. Tosin se, että oltiin heti alussa paikalla ja ei hirveemmin haluttu santsailla vähensi sitä hieman...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj