Siirry pääsisältöön

Halloumihampurilaiset

Tähän ruokaan sain reseptin ystävältäni L:ltä. Tosin resepti jälleen hieman muuttui heti ensimmäisellä kerralla...

Halloumihampurilaiset (4kpl)
100g parmesaania (tai vastaavaa)
1 pkt halloumia
1 tomaatti
1 avokado
1 punasipuli
hunajaa
4 paahtosämpylää
n. 2dl turkkilaista jogurttia
hieman majoneesia
chilimaustetta

Raasta parmesaani ja jaa se uunipellille neljäksi keoksi. Paista juustokekoja uunissa 200 C 8 - 10min. Jätä kekojen väliin tilaa, sillä keot leviävät ja lopputulos on ohuet juustokeksit. Anna keksien jäähtyä rauhassa.
Viipaloi ja paista halloumi. Viipaloi ja kuullota punasipuli ja mausta se hunajalla. Viipaloi tomaatti ja avokado. Sekoita kastike jogurtista, majoneesista ja chilimausteesta.
Paahda paahtosämpylät.
Itse laitoin ainekset tarjolle sellaisenaan ja siitä oli hyvä sitten koota itselleen mieleinen hampurilainen.
 Omassani oli alimmaisena ja päällimmäisenä kastiketta ja välissä kaikkea muuta :)






Kommentit

  1. Eikö ole törkeetä, että pikaravintoloissa hampparit on kamalia kaloripommeja majoneeseineen, ja itsetehtynä hampurilainen on kuitenkin terveellinen ja tasapainoinen ruoka. Tämä näyttääkin herkullisemmalta kuin mäkkärin littaantuneet hampurilaiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies miettikin, että tässä ois hyvä markkinaidea mäkkärille... Mutta ehkä siellä tästäkin tulis pahaa...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj