Siirry pääsisältöön

Design Market

Sunnuntaina kävin Petran kanssa ensin Dylan Pinkin brunssilla. Brunssi oli jälleen hyvä ja täyttävä. Jee! Brunssin jälkeen suuntasimmekin sitten Kaapelitehtaalle Design Market -messuille. Ihmispaljouden keskellä tein myös muutamia löytöjä. Mukaan lähti yksi joululahja sekä itselle useampikin juttu.
Löysin uuden kukkaron, vesikannun sekä julisteen. Seinälle tuleva tauluasetelma alkaa pikku hiljaa muodostua. 


Kukkaro on kuvissa näkyvä mustapohjainen Kui Designin pieni pussukka. Tähän asti olen käyttänyt Marimekon kukkaroita lompakkona, mutta ajattelin kokeilla vaihteeksi tällaista. Muutaman päivän kokemuksella näyttää ajavan hyvin asiansa.

Suloinen pinkki vesikannu on Arabian muovinen Koko Roses -kaadin. Käyttöön asti tämä ei ole vielä päätynyt, mutta ihailen sitä kaapissa päivittäin.

Juliste on Muumurun juurikin mulle sopiva juliste. Siitä kuitenkin kuvaa myöhemmin, kunhan se on päässyt seinälle asti (eli luultavasti kestää useampia viikkoja/kuukausia...). En ole ihan nopeimmasta päästä tässä toiminnassani....

Mukavaa viikonloppua kaikille. Mä suuntaan seuraavaksi perjantaisaunaan ja sitten istahdan teekupposen, sukankutimen ja Tohtori tuli kaupunkiin -dvd:n pariin hetkeksi ennen mahdollisia illan rientoja. Huomenna onkin poikkeuksellisesti työpäivä, joten tähän viikonloppuun ei hirveästi mahdu hitaita hetkiä. Nautin siis niistä nyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj