Siirry pääsisältöön

Grillikauden päätös

Lauantaina sain ystävän kylään avukseni kokoamaan uutta sänkyäni. Sänky saatiin koottua (kerrankin yksinkertainen Ikea-tavara), vaikka hieman harmaita hiuksia aiheutti ja aiheuttaa edelleen sängyn pääty. Ikeassa myyjän kanssa pääteltiin, että päätyä ei tarvitse sänkyyn kiinni laittaa. No, toisin oli asia. Ruuveilla ei toista osaa voinut liittää toiseen, jos se pönttö pääty ei ole paikallaan. ärrinpurrin. Nyt mulla on siis todella typerä pääty. Pitää vähän käydä kangaskaupassa katselemassa, ja jos vaikka äidin kanssa saataisiin ommeltua tuohon jonkinlainen järkevä kangassysteemi päälle. Toi pääty on siis sellainen, johon pitäisi laittaa Ikeasta ostettava "huppu". Ne huput oli vaan sen verran rumia, etten voisi kuvitellakaan sellaista tuohon laittavani. Paremman näköinen se on jopa ilmankin....

Sängynkoontiavusta vastineeksi lupasin tarjota ystävälleni ruokaa grillistä. Ja samalla tuli siis päätettyä tämän kesän grillikausi. Tällä kertaa uunissa valmistui jälleen maan mainioita valkosipuliperunoita ja grillissä paistui chorizoa sekä pekonia. Lihat päätyivät kypsentämisen jälkeen uuniin odottelemaan kavereita ja sillä välin valmistin muurikkapannulla kasviksia. Nämä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyviä. Kasvikset siis kuuluu ehdottomasti paistaa voissa ja mausteiksi vain vähän suolaa ja pippuria. Todella hyvää. Tällä kertaa pannulle päätyi porkkanatikkuja, paprikaa, salaattisipulia, tuoreita herkkusieniä viipaleina sekä kesäkurpitsaa.

Ja kun syödessä lisää sekaam vähän smetanaa, niin nautinto on taattu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj