Siirry pääsisältöön

Galleria Keidas

Sunnuntaina oli mukava herätä aamulla aurigonpaisteeseen. Keittiön ikkunasta näkyi tällaiset näkymät:

Sunnuntain kunniaksi suuntasin jälleen ystäväni P:n kanssa brunssille. Tällä kertaa suuntasimme Kallioon Flemarille Galleria Keitaaseen.
Keitaassa valitaan ensin listalta kolme pikkuannosta. Itse otin parskaalimunakkaan, hummusta sekä suomalaisia juustoja. Seuralaiseni otti parsakaalimunakkaan lisäksi jogurttia + mysliä + hunajaa sekä jonkinlaisen lohikatkarapuleipäsen. Annosten lisäksi tarjolla oli leipää (herkullisia ja kerrassaan kattava valikoima), kurkkua, tomaattia ja salaattia. Lisäksi löytyi jälkiruokapöytä, jossa oli todella monenlaisia herkkuja. Herraseuralaiseni ei aivan vakuuttunut paikasta, itse kyllä tykkäsin. Miinusta saa jälleen teevalikoima. Vain pussiteetä ja niitäkin hyvin rajoitetusti. Lisäksi tarjolla oli mehukattimehua (tai vastaavaa), ei hyvä....

Paikkahan on kerrassaan pieni ja pöytävarauksia tänne ei oteta vastaan. Mekään ei tänne heti klo 13.00 mahduttu, mutta kävimme sitten teellä läheisessä pubissa Sivukirjastossa. Sivukirjasto oli sen verran veikeä ja kiva paikka, että jos asuisin Kalliossa, saattaisin siellä vierailla useamminkin. Takaisin palatessa saimmekin jo pöydän. Kannatti siis odotella hieman. Kuvassa muuten näkyy hillittömän hauska lamppuidea. Lasipurkkeihin sisään pistetyt hehkulamput. Ja lamput siis roikkuivat katosta. Hauskoja :).

Brunssia suuntasimme sulattelemaan sitten ulkoilmaan. Kiersimme Töölönlahden ja samalla tuli päivitettyä kuulumisia. Ihastelimme myös kovasti Sinisen huvilan kahvilaa, johon olisimme varmasti pistäytyneet, ellei sormia olisi jo hanskoista huolimatta palellut... Mutta ihanan näköinen, tunnelmallinen terassikahvila. Tiedän, minne menen ensi kesänä istuskelemaan :).
Vaikka aurinko paistoi niin ulkona oli aika viileähköä... Mäkin vihdoin ja viimein tajusin pukea paljon vaatetta päälle. Kuten kuvasta näkyy päällä on takin alla pitkähihainen, käsissä sormikkaat, päässä pipo ja kaulassa huivi. Ja ei tullut yhtään kuuma. Melkein kaipasin jo pitkiksiäkin farkkujen alle.


Kommentit

  1. Mua harmittaa hitosti ettei päästy tänne pari viikkoa sitten. :( Mentiin 11.05 ja jono oli ihan kamala.. Oon niin malttamaton, etten jaksaisi odottaa nälissäni yhtään. Mutta toivottavasti brunssi päästään joskus testaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa mennä :). Veikkailisin, että puolen päivän jälkeen sisälle mahtuu paremmin. Meidän ekalla yrittämällä sinne ei kuitenkaan ollut ollenkaan jonoa ja syömään vihdoin päästessä siellä oli kuitenkin jo kaksi vapaata pöytää. Kaikkea tuntui myös edelleen riittävän ja jälkkäripöytää ainakin täydennettiin koko ajan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj