Siirry pääsisältöön

Sunnuntai itselle

Viime viikkoina on ollut paljon tekemistä. Niin paljon, että kiire tuntui olevan jo yleinen olotila. Tai ei ehkä niinkään kiire, vaan se, ettei ehdi tehdä kaikkia asioita. Toisaalta olen priorisoinnut ja tehnyt nimenomaan niitä asioita, mitä eniten haluan. 
 
Näiden kiireisten aikojen jälkeen päätinkin sitten pyhittää tämän sunnuntain itselle. Ajattelin nukkua niin pitkään kuin haluan (no, heräsin jo klo 8.00... minkäpä sitä rytmilleen voi.) ja olla aikatauluttamatta päivääni mitenkään. Säätiedotusta eilen katsellessa teki kyllä kovasti mieli sopia sunnuntaikävely jonkun kaverin kanssa tai suunnata itse vähän harvemmin käyttämilleni kävelyreitelle kameran kanssa.

Valitsin kuitenkin toisin. En hankkinut itselleni sunnuntaiseuraa. Enkä loppujen lopuksi edes astunut ulko-ovesta ulos....  Sen sijaan join litrakaupalla teetä, luin lukupiirikirjaa, siivoilin (kyllä, tämäkin tuntui täysin omalta ajalta, koska siivoamaankaan en ole oikein viime aikoina ehtinyt. Ja ei, en edelleenkään kuulu siivousfaneihin...), katsoin digiboksilta tallentamiani sarjoja, päiväsaunoin, tein ruokaa pitkällä kaavalla.

Hieman harmittaa kauniin auringonpaisteen "hukkaaminen". Totesin kuitenkin, että aurinkoisia päiviä tulee varmasti lisääkin (siis pakkohan niitä on...), mutta seuraavan täysin oman päivän järkkäämiseen voi mennä hieman aikaa.

Oli kiva ja rentouttava sunnuntai. Oli myös kiva nukkua pienet sunnuntaipäikkärit. Nyt valmistelen vielä myöhäistä illallista, sillä saan ystäväni syömään näin hieman myöhäisempään ajankohtaan. Minkäs tekee, kun kalenterit ei muuten kohtaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

Kommentit

  1. Jee, hyvä! Tällainen on ehdottoman tärkeää aina silloin tällöin. Ja kyllä, tulee uusia aurinkoisia päiviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vieläkin hymyilyttää sunnuntai. Se oli kiva päivä :). ...+ laskeskelin, että seuraavaan mahdolliseen "vietän yksin aikaa" -päivään taitaa olla mahdollisuus ehkä pääsiäisenä tai sitten ööööh joskus todella pitkän ajan päästä. Hyvä siis, että valitsin oman itseni auringon sijaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj