Siirry pääsisältöön

2+5 paasto: 5 viikkoa takana

Laskeskelin, että nyt on tullut paastottua yhteensä 8 päivänä. Kolmena viikkona kahtena päivänä viikossa, kahtena viikkona yhtenä päivänä. Paastopäivinä siis syön yhden ruoan (pyrin n. 500 kaloriin, mutten oikeasti sitä mitenkään laskeskele) ja juon paljon vettä + teetä.

Tunnelmia tällä hetkellä:
- Paastoaminen on muutamaa päivää lukuunottamatta ollut ihmeellisen helppoa. Järkevää oli siirtää päivän ainut ruoka illalle. Päivällä ei ole ehtinyt tulla nälkä ja illan nälkäkin on ollut siedettävä.
- Kivennäisvettä ja teetä kuluu paastopäivinä todella paljon.
- Lakriz-hauduke on ollut iltojen pelastaja. Hauduke maistuu sen verran vahvasti lakritsille, että se onnistuu huijaamaan aivoja.
- Pääasiallisesti nälkä ei ole suuresti vaivannut. Ei ole ollut heikko olo. Ei ole ollut minkäänlaista tunnetta verensokerin laskusta. En ole ollut tavallista ärtyneempi. Päivät ovat olleet oikeastaan täysin normaalin tuntuisia.
- Aikatauluttaminen on haastavaa. Paastopäivinä ei voi harrastaa kovin kuluttavaa liikuntaa. Kävelylenkeillä olen käynyt, mutta muuten (vähäinen) urheilu tapahtuu muina päivinä. Vielä haastavampaa on sopia ihmisten kanssa tapaamisia. Tässä on huomannut, että useimpiin kaveritapaamisiin liittyy erittäin vahvasti syöminen.... Kyläily- /tapaamispäivinä ei voi olla siis paastopäivä... Useimpiin viikkoihin on kuitenkin tosiaan löytynyt ne 2 sopivaa paastopäivää. Aina se ei ole kuitenkaan onnistunut.
- Yhtenä ainoana päivänä on iskenyt hillitön makeanhimo. Silloin olisin ollut valmis maksamaan melkein mitä tahansa jäätelöstä, suklaasta tai mistä tahansa makeasta... Seuraavaa tällaista päivää varten olenkin nyt säilönyt jääkaappiin Cokis Zeron... ...vaikkakin mun mielestä on jollakin kierolla tavalla hieman huijaamista juoda cokis zeroa paastopäivänä... Mutta ei siinä kyllä kaloreita ole kuin huima 1 kpl, joten sikäli...
- Vertaistuki koko paastohässäkässä on erittäin tärkeää. Kun on kaveri, joka paastoaa suunnilleen samoina päivinä on paastoaminen huomattavasti helpompaa. Ei viitsi itse syödä, kun tietää, ettei kaverikaan syö...

Ja mitä hyötyjä?
- Paino pyörii suunnilleen samoissa lukemissa kuin aiemminkin. Tosin se on kyllä pieni ihme, koska muista syistä johtuen viime aikoina on tullut herkuteltua enemmän kuin aiemmin.
- Olo on jotenkin virkeämpi.
- Tavallisinakaan päivinä ei tule syötyä itseään ähkyyn, eikä tule niin helposti ruokaväsymystäkään.
- Ja suurin hyöty on ehdottomasti se, että ruoasta saa huomattavasti enemmän nautintoa. Tavallistakin tavallisempi kotiruoka maistuu mielettömän hyvälle. Ei pelkästään paastopäivänä tai siitä seuraavana päivänä, vaan kaikkina päivinä. Jo yksinomaan tämän syyn takia jatkan paastoilua. ...Aina olen siis tykännyt ruoasta (ja syömisestä...), mutta nyt kaikki ruoat maistuvat oikeasti tosi hyvälle. Myös ne vanhat ja tutut ruoat...

Kommentit

  1. Olipas kiva kooste paastosta! Ja ihana kuulla, että tohon paastoon pystyy. :) Nyt pitäisi vaan ottaa itteäänkin niskasta kiinni..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Jostakin lueskelin, että naisille tällainen paastoaminen olisi jotenkin vaikeampaa kuin miehille. ...en kyllä ihan vakuuttunut perusteluista, että miksi näin olisi. Ja itse en tosiaan oo kokenut sitä mitenkään yltiöhaasteellisena. Tosin mä mietiskelin, että muutenkaan mä en syö tavallaan "jatkuvasti". Vaan juon enemmänkin teetä tms. väliaikoina ja syön vain ns. ruoka-aikoina.

      Poista
    2. Minulle toi pätkäpaasto myös sopii todella hyvin. Jos on jotain sosiaalisia tapaamisia kavereiden kanssa paastopäivänä, niin minä olen sitten syönyt paastopäivän kalorit siinä kahvipullassa :). Eli kaverit ei edes tiedä paastoamisestani. Ja minäkin olen sen huomannut, että ruoka maistuu nykyään niin paljon paremmalta. Eikä mitään ähkysyömistä enää ole.

      Poista
    3. ...mun pitäiskin taas palata ruotuun ja paastoiluun... Kesä on mennyt aikalailla ilman paastoa (no 3 paastopäivää on mahtunut 10 viikkoon...). Tälle viikolle oonkin sopinut jo mun paastokaverin kanssa paastopäivän: tästä se taas lähtee :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj