Siirry pääsisältöön

Vappua

Tätä vappua miettiessäni (kun multa useaan
otteeseen kysyttiin, että mitä mun vappujuttuja mä haluaisin tässä vapussa olevan) tajusin, ettei mulla tosissaan ole ollut minkäänlaista kaavaa vapun vietossa. Olen viettänyt pari opiskelijavappua, hengannut kavereilla, grillannut kotona, grillannut kaverilla, ollut ulkomailla, käynyt piknikillä, ollut keikalla, hengannut kotona.... Mun vappuun ei oo myöskään kuulunut mitään erityisiä ruokia. Oon saattanut grillata tai sitten en. Oon ostanut kaupasta jonkun simapullon kokeiluun tai sitten en (tosin jos oon ollut kotikotona vappuna, niin sitten sima on ehdottomasti kuulunut vappuun. Itse tehty). Oon juonut skumppaa tai sitten en... Nakkeja ja perunasalaattia en oo ikinä vappuna harrastanut (kuuluuko ne ees vappuun vai sotkenko johonkin muuhun?).

Tämäkin vappu oli taas erilainen kuin aiemmat.Tehtiin munkkeja, jotka olivat yllättävän helppoja ja yllättävän hyviä. Tämä oli siis ihmeellistä, koska meidän munkinpaistoryhmä oli nooh, aika kokematon. Yksi ei ollut koskaan eläissään tehnyt munkkeja. Yksi oli tehnyt munkkeja viimeksi 16 vuotta sitten (minä). Yksi (teini) oli tehnyt niitä vuosi sitten köksän tunnilla. Mutta näillä mentiin ja hyvin onnistui. Tehdäänpä ehkä uudestaankin.. :)

Vappupäivänä heräsimme sitten kukonlaulun aikaan ja pakkasimme koko konkkaronkan autoon ja suuntasimme satamaan ja sieltä Tallinnaan. Yllättävää kyllä, autokansi oli aivan täynnä. Ei oltu näköjään ainoita, jotka oli päättänyt viettää Virossa vappua. Ehkä pidennetty viikonloppu saattoi myös vaikuttaa asiaan...  Tallinnassa käytiin Kalev Spassa (oikein toimiva kylpylä lapsiperheille ja aikuisillekin löytyi lämpimiä porealtaita) ja sitten hengattiin kaupungilla. Harmiksemme päivä oli kylmin, mitä vähään aikaan oli ollut... Vähän paleli ulkona... Mutta urheasti me silti etsittiin hieman uusia paikkoja itselle. Käytiin ekaa kertaa Neitsitornin (Neitsyttorni) luona. Ikävä kyllä Neitsitorni oli suljettuna, mutta paikka oli ihan käymisen arvoinen joka tapauksessa.  Läheltä pääsi myös kiipeämään muurille, jossa oli pienoinen kahvila (joka oli ikävä kyllä aivan järkyttävän hintainen, ei käyty kuin kääntymässä). Maisemat olivat kuitenkin kivat ja portaat aika jännät...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj