Siirry pääsisältöön

Kasvissosekeitto

Tällä viikolla viisaus kenties taas väheni ja samalla sain kuulla olevani umpikiero nainen. Kävin siis hammaslääkärissä poistattamassa toisen alaviisurin (enää yksi jäljellä). Hammas lähti sopivasti vetämällä pois juurten koukkuisuudesta huolimatta. Kiitos loistavan hammaslääkärin. Ja kuten hammaslääkärille mainitsinkin, viisaudenhampaiden poistot ovat edelleen olleet mun helpoimmat hammaslääkärissä käynnit.

Hampaan poistamisen jälkeen torkuskelin sohvalla 3 tuntia purren sidetaitostuppoa. Kolmen tunnin jälkeen puudutuskin alkoi pikku hiljaa häipyä ja alkoi heräämään kysymys, että mitäköhän sitä söisi, kun nälkä on aika kova. Kivuista en kärsinyt oikeastaan ollenkaan (tosin tuolloin ekana iltana tankkasin puudutuksen väistyessä varulta pari särkylääkettä), mutta toki ei tehnyt mieli syödä mitään kovin purtavaa ruokaa. Kuumia ruokia ja juomia lisäksi suositellaan vältettäväksi 24 h poiston jälkeen.

Aikani asiaa pohdittua päätin tehdä kasvissosekeittoa. Oman annokseni otin jäähtymään aiemmin ja tämän pienen huomioimisen avulla ruoka oli juurikin sopivaa. Resepti muotoutui ystäväni J:n kasvissosekeiton sekä jääkaapin antimien perusteella. Tästä siis lähdettiin
 Ja tällainen siitä tuli.

Kasvissosekeitto
2 perunaa
3 porkkanaa
1 keskikokoinen/pieni bataatti
1 pieni kukkakaali
2 sipulia
2 kasvislientä
vettä
½ koskenlaskijajuustoa
pippuria

Pese ja kuori perunat, porkkanat sekä bataatti. Pilko ne pieniksi paloiksi kattilaan. Kuori ja pilko sipuli sekaan myös. Ja lisää myös kukkakaalin kukinnot. Kaada vettä (kiehuvaa, niin kaikki tapahtuu nopeammin) päälle, niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mukaan 2 kasvisliemikuutiota. Keittele, kunnes kasvikset ovat kypsiä (itselläni kesti n.20 minuuttia). Pilko sekaan koskenlaskija ja pyöräyttele pari kertaa pippurimyllystä pippuria. Lopuksi soseuta sauvasekoittimella. Lämmitä ja tarjoa.


Itse paahdoin paistinpannulla kaveriksi vielä kurpitsansiemeniä ja ne sopivatkin hyvin tähän keittoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj