Siirry pääsisältöön

Vika lomapäivä


Viiminen lomapäivä (taas vähään aikaan) koitti. Aloitimme päivän nukkumalla iloisesti hieman pitkään. Mulla nyt ei varsinaisesti ollut aikataulua, mutta H oli kuitenkin menossa raksalle.  Ilmeisesti loma on sotkenut rytmin täysin. Lisäksi meidän suurperhetalous muuttui eilen illalla vaihteeksi taas kahden hengen taloudeksi, joten tämäkin on aiheuttanut pientä hämmennystä. On h i l j a i s t a. Kukaan ei kysy mitään, ei sano mitään, ei pyydä mitään, ei kränää mitään. Omituista. No, ei sillä, huomenna meitä on taas illan ajan useampi, ja viikonloppuna vielä useampi. Nautin siis tästä päivästä.

Näin vikan lomapäivän kunniaksi olen käynyt läpi lehtipinoa. Aina lehtiä lukiessa olen taittanut talteen poimittavat sivut. Tarkoituksena on ollut parin kuukauden välein käydä lehdet läpi ja irrottaa hyvät reseptit yms. No, eihän tämä ole toteutunut... Tänään pinossa oli 5 kuukauden lehdet. Mutta asia etenee koko ajan. Mulla on 4 muovitaskua: jälkkärit/herkut, ruokaruoat, naposteltavat, sisustusjutut. Näihin sitten luokittelen irrotetut sivut. Lisäksi välillä syntyy säläpino, jonka loppusijoittamispaikka pitää vielä erikseen aina miettiä. Olen tehnyt tätä lehtioperaatiota pitkin päivää (teekupin kanssa toki) samalla kun olen puuhaillut muuta. Leikellyt lehdet (en tosissaan kovin montaa sivua per lehti irroita) vien sitten meidän roskiskatoksen kierrätyspisteeseen. Se on muuten aivan loistava keksintö. Roskiskatoksen seinältä löytyy hylly, johon voi jättää kiertoon meneviä kirjoja/lehtiä/muuta pientä. Useimmiten vien itse asiassa lehtiä ystävilleni, mutta KK näyttää olevan nyt sen verran yleisesti luettu lehti ystäväpiirissäni, ettei kenelläkään ole niihin tarvetta. Välihuomautus. Lehtiä viedessä mukaani tarttui samaiselta hyllyltä aika monta Decoa. Pitää siis käydä nekin läpi seuraavaksi.

Niin ja mitä se muu puuhailu on? Kokeiden + testien korjaamista. Ruokalistan suunnittelua. Kuivakaapin kauhistelua. Päätettiin ottaa projekti, että syödään kuivakaappi + pakastin mahdollisuuksien mukaan tyhjäksi...

Sen verran laiska olen ollut, että ulos en ole toistaiseksi vielä nenää pistänyt roskisten (ja lehtien) viemistä lukuunottamatta. Sikäli tyhmää, kun on noin hieno ilma, mutta kun tämä puuhailu on ollut niin kivaa näinkin. Otin kuitenkin kuvan joululahjastani (äidiltä + Torista tilaillen). Todistettavasti siis aurinko paistaa.

Jatkan puuhailuani täällä smoothien kera (pakastin tyhjenee pikku hiljaa ainakin marjojen osalta) ja illalla suuntaan vielä kummipojan synttäreille. Huomenna sitten jälleen töihin. Toivottavasti huomisaamulla herääminen sujuu enemmän ajallaan kuin tänään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj