Siirry pääsisältöön

Paras bloggauspaikka?


Jos yhdistää teekupposen, kynttilän ja virtaavan joen, ollaan lähellä täydellisintä tilaa, mihin voin päästä. En edes ajatellut kassiani pakatessa (sieltä löytyy myös kirja, ja hyttysmyrkkyä), että nämä kolme asiaa ovat ne, mihin yhdistän rentoutumisen. Virtaava vesi, pienen kosken kuohut. Hämärtyvä ilta. Kynttilä valaisemassa. Aika hyvä yhdistelmä. Ainoa negatiivinen puoli on hyttyset. Onneksi hyttysmyrkyt aika hyvin huolehtivat tästä osuudesta.

Suuntasimme näin juhannuksen alla mökille viideksi päiväksi. Kyseessä on vuokramökki, josta emme oikeastaan tienneet mitään. Kiireiden keskellä emme myöskään oikein ehtineet ottaa selvää alueesta mitään. Tänään olikin siis täydellinen yllätys, millaiselle alueelle saavuimme. Onneksi positiivinen yllätys. Mökki on kiva ja juuri sopivan kokoinen meille. Alue sijaitsee kahden järven välissä ja kahden joen välissä. Olemme siis oikeastaan saarella.  Seuruumme lapset tykkäävät kalastaa, joten paikka on kuin tehty heille. Ja me aikuiset olemme näin ekana päivänä kävelleet ja kierrelleet aluetta. Jos sää muuttuisi hieman lämpimämmäksi, olisi tieten oikein kiva. Mutta näinkin selvitään. Viltti ja kirja ja paljon vaatetta. 

Seurueemme alamittaiset ovat tähän aikaan nukkumassa. Erittäin hyvä hetki karata viettämään omaa aikaa. Pakkasin siis salaa kassini ja hiiviskelin hiljaa ovesta ulos. Toinen aikuinen vielä odottelee kaikkien nukahtamista ja siirtyy sitten ehkä tänne mun seuraan (mökille on huimat 50 metriä). Ihana rauha ja hiljaisuus. Tykkään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj