Siirry pääsisältöön

Sinne: Ihan pimeetä


Sinnen Ihan pimeetä -konsepti oli sellainen, jota piti ehdottomasti kokeilla. Ihan pimeetä -illoissa on kirjaimellisesti pimeetä (no, kynttilät tuovat kyllä jonkin verran valoa), ruokalista on pimeä (yllärimenu) ja hintakin on pimeä (hinnan saa päättää itse). Kuulosti sopivan hauskalta. Ja sitähän se olikin.

Pimeitä iltoja Helsingin Sinnessä oli tammikuussa ilmeisesti tiistai-iltaisin ja näin helmikuussa keskiviikko-iltaisin. Vielä on siis yksi mahdollisuus mennä tänä keväänä testaamaan tämä juttu. Kovasti tarjoilijalta kyselimme, että kai tällaiset illat jatkuvat joskus syksyllä/ensi talvella ja hyvin luultavaa kuulemma on. Toivotaan niin, koska me ainakin menemme sitten uudestaan.

Meille yllätyksellisyys oli juuri oikea vaihtoehto. Harrastamme muutenkin yllärimenuja, joten siinä ei sinällään ollut mitään uutta. Uutta oli se, ettei tarjoilija ruokaa tuodessaan esitellyt ruokaa mitenkään.

Ensimmäinen ruokalaji osoittautui aivan järkyttävän herkulliseksi. Päädyimme arvailuissa siihen, että lautasella on carpacciota (tosin meillä kesti todella kauan muistaa tämän herkullisen ruokalajin nimi), jonkinlaista sienivaahtoa ja paahdettua sipulia. Lähelle meni, oikeasti lautasella oli:
Carpaccio Kobe-härän sisäfileestä, herkkutattikreemiä, paistettua herkkutattia, pikkelöityä ja friteerattua sipulia. 
Ei ihme, että oli niin hyvää.

Seuraavaksi saapuivat pääruoat. Hollandaisekastikkeen tunnistimme ja sen, että lautasella on jotain kalaa. Haukea mietimme, mutta täysi ruodottomuus hämmensi. Mutta hyvää oli. Pääsi päääruokien top10:een. Ja oikeasti lautasella oli
Ruskeassa voissa haudutettua haukea, hauki-kampasimpukkamureketta, hollandaisekastiketta, purjo confit, purjopyree, friteerattua perunan kuorta ja pikkelöityä retiisiä.
 Jälkiruoka oli kahteen edelliseen ruokaan verrattuna ihan eri kastissa. Hyvää se oli, mutta ei mitään erityistä. Sorbettia luulimme erheellisesti porkkanasta tehdyksi, mutta muuten arvailut osuivat aika lähelle.
Mantelifinancier, sitruuna-timjamisorbet, marenkia ja sitruunakreemiä

 Summa summarum, ilta oli erittäin onnistunut. Ruoka oli hyvää, palvelu todella hyvää ja kaikki toimi. Ruoasta päädyimme maksamaan loppujen lopuksi 35€/pää (on muuten vaikeaa arvioida, mikä olisi oikea hinta)  + toki juomat päälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj