Siirry pääsisältöön

Aamuisin


Tänään aloitin päiväni aamukahvilla eli siis teellä terassilla. Aurinko paistoi ja varjossa on huikeat +10C. Terassilla tarkeni auringon lämmössä kuitenkin hyvin. Linnut visersivät. Lokit huutelivat jostakin pellolta. (Miksi muuten aamukahvilla kuulostaa jotenkin paljon paremmalta kuin aamuteellä?)

Päässä soi Zen Cafén Aamuisin. Juuri sopiva aamufiilikseen. Jotenkin kyseinen kipale kuvaa myös hyvin tätä kohtaa elämästä, vaikkei aivan kirjaimellisesti.

Toistaiseksi talossa on vielä hiljaista (mitä nyt tuuli ulvoo ikkunaan). H lähti yhden kanssa stadicupiin jo aiemmin, muut nukkuvat vielä.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän miellän itseni aamuihmiseksi. Heräämisajassa se ei kyllä näy. Jos joku (kello, aurinko, joku muu) ei herätä, niin nukun kyllä vallan kevyesti ysiin tai kymppiin. Mutta jos jokin havahduttaa, niin herääminen on useimmiten aika helppoa tapahtui se sitten klo 7.00 tai hieman aiemmin (mutta joku raja kuitenkin). Koen nauttivani aamuista tietyllä tavalla eniten, varsinkin näin lomalla. Lomalla aamuisin on helpointa ottaa omaa aikaa vain itselle. Olla rauhassa ja nauttia. Toisaalta aamuisin on myös helpointa olla tehokas. Töissä teen mieluummin suunnittelutyöt aamuisin ennen tunteja kuin iltapäivisin tuntien jälkeen.

Nyt otan kuitenkin vielä vähän aikaa itselleni ennen kuin muu talo herää. Katselen kasveja. Kuuntelen lintuja. Annan tuulen puhaltaa hiuksia. Loma <3 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj