Siirry pääsisältöön

Kesän salaatteja

Grillailujen yhteydessä ja muutenkin ollaan nyt pari viikkoa harrastettu erilaisia salaatteja. Hyvä niin, sillä NYCin reissusta pari ylimääräistä kiloa ilmaantui mukaan. Kohti kevyempää elämää siis taas.

Viime kesäinen halloumi-mansikkasalaatti on ollut edelleen aika pop (viimeksi lisäsin soppaan vielä yli jääneet persikat, toimi nekin). Resepti löytyy täältä. Halloumi on päässyt tänä kesänä myös tomaatin kaveriksi.

Halloumi-tomaattisalaatti

1 pkt halloumia
4 - 5 hyvin kypsynyttä tomaattia
nippu persiljaa
nippu basilikaa (tätä yrteistä eniten)
nippu timjamia
nippu ruohosipulia 
(tai sitten mitä yrttejä nyt keltäkin sattuu löytymään)
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl öljyä
suolaa + mustapippuria

Paista halloumi ja pilko se pieneksi. Pilko tomaatit myös kohtuullisen pieniksi (itse laitoin lohkoiksi ja lohkot puoliksi). Sekoita tomaatit ja halloumi keskenään sekä lisää pieneksi silputut yrti ja silputtu valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja lisää vielä öljy. Sekoita sekä mausta suolalla + pippurilla.

Hesarista taisin bongata tämän fetaisen salaatin reseptin
Vesimeloni-fetasalaatti

n.200g baby-pinaattia
pala vesimelonia
1-2 avokadoa
hieman limettimehua
200g fetajuustoa
n. 1 dl pekaanipähkinöitä
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
n. 1 tl suolaa

Asettele pinaatit tarjoiluvadille. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokado ja lisää päälle limetinmehua (tai limemehua, tai sitruunamehua). Asettele pinaattien päälle. Pilko vesimeloni ja heitä sekaan. Murustele feta salaattiin ja rouhi hieman pekaanipähkinöitä ja lisää nekin. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj