Siirry pääsisältöön

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän rauhallinen.

Me olimme etukäteen päättäneet suunnata Beijing8-ravintolaan (hyvä niin, muuten oltaisiin varmaan jääty arpomaan eri ravintoloiden välillä). Beijing8 on ruotsalainen ravintola, joka kertoo tarjoavansa hidasta pikaruokaa. Pääpaino ravintolassa on dumblingeissa ja niitähän mekin otettiin parin lisukkeen kera. Dumblingeja saa aivan liian harvoin, joten tämä ravintola on ilahduttava uutuus. Dumblingit olivat erittäin hyviä ja lisukkeet melkeinpä vielä parempia.

Tämä ei ole mikään fiini fine dining -paikka. Ensin jonotetaan tiskille, tilataan ja maksetaan. Sen jälkeen odotellaan, että omaa nimeä huudellaan ja sitten haetaan ruoat ihan omin pikkukätösin omiin pöytiin. Homma toimi yllättävänkin hyvin.

Bejing8:ista saa myös lounasta ja se näytti olevan aika edukkaan hintainen. Taidanpa siis käydä vaikkapa joululomalla kyseistä paikkaa testaamassa lounasaikaankin.

Illan päätteeksi suuntasimme vielä leffaan, jossa loppuillan viihdykkeen tarjosi Arrivals. Katsomisen arvoinen leffa, voin suositella.

Kommentit

  1. Kävin itse paikassa dumplingseilla sinua muutamaa päivää aikaisemmin, ja olin todella pettynyt. Tilasin setin jossa oli kolmea erilaista nyyttiä, kaikki yltiörasvaisia ja mauttomia. Lisukkeena kasa pelkkää riisiä tai kaalisuikaleita. Annospakatut kastikkeet olivat teollisen makuisia ja paikka itsessään erittäin meluisa. Jäi nälkä ja huono mieli. Uudet ravintolakonseptit ovat tosi tervetulleita, mutta itse odotin ruotsalaisketjulta enemmän... En itse suosittelisi tätä ystävilleni, sen verran kokemus harmitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höh, mikä kokemus. Meillä homma toimi yllättävän hyvin, meillä ei tosin ollut kyseessä mikään setti. Tilattiin nimittäin lisukkeet erikseen (jotain perunajuttuja ja papuja pekonilla tms.) ja ne oli todella hyviä (ja mausteisia).
      Mutta kökköö, että et saanut hyviä dumblingeja.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj