Siirry pääsisältöön

Lux 2017 + Gastrobar Emo

Tänäkin vuonna varasimme kalentereihin jo hyvissä ajoin aikaa käydä katsomassa Lux. Sattuipa niin sopivasti, että ystäväpariskuntamme oli myös varannut kalenteriin juuri saman illan samaan tapahtumaan. Ja vielä vahingossa satuimme olemaan yhteyksissä juuri ennen lähtöä. Niinpä sitten treffasimme Mikonkadulla Michel-ravintolassa skumppapullon ääressä ja jatkoimme siitä kiertämään Luxin. Olimme erilaisia nuoria (tai no vähemmän nuoria, ikäkeskiarvoksi tulisi varmasti pitkälti yli 40v) ja päädyimme sitten kiertämään koko hommelin vastavirtaan. Hyvin sujui sekin, ja tulipahan muutama ylimääräinen askel hankittua, kun jouduimme hieman menemään edestakaisin.


Me olimme vaikuttuneimpia Topelian sisäpihalla olevasta Flowers of Life -kollektiivista. Hienot värit ja tunnelma oli juuri oikeanlainen. Lisäksi pidimme kovasti Stora Enson pääkonttorin uudesta valaistuksesta (Shader: Cube). Kauempaa katsottuna se varsinkin oli hieno. Muutkin teokset olivat kivoja, mutta eivät aivan valloittaneet paikkaa meidän sydämissä. Viime vuonna bongailin muistaakseni enemmän vaikuttavia teoksia. Mutta siis hieno kierros oli jälleen kerran. Ja tällaisia valoteoksia tarvittaisiin niin paljon useammin keskelle tätä pimeyttä.

Meidän Lux-kierros oli tänä vuonna hieman pikainen. Loppujen lopuksi ehdimme kiertää teoksia n. 1,5h, mikä oli hieman tiukka aikataulu. Pöytävaraus Gastrobar Emoon kuitenkin kutsui (olimme onnistuneet lisäämään meidän alunperin 2 hengen pöytävaraukseen kaksi henkeä lisää, loistavaa). Tänä vuonna Luxiin liittyi Lux Eat -tapahtuma, jossa myös Emo oli mukana. Saimmekin siis Luxin kunniaksi 5 ruokalajin yllätysmenun 50 eurolla per pää. 

Ruoka oli hyvää. Ja sen jälkeen olimme ähkyssä. Kuitenkin annokset olivat juuri sopivan kokoisia, niin että ne aina jaksoi syödä. Söimme reilun 3 tunnin aikana ainakin mukulaselleriä, kania, rapukakkua, peuraa sekä jälkkäriä. Varsinkin mukulaselleri ilahdutti yllättävyydellään. Sellerihän onkin näköjään hyvää yksistäänkin. 

Ilta kului rattoisasti matkakertomuksia ja kuulumisia vaihdellessa. Oli niin hauskaa, että vielä tänäänkin on eiliset jutut hihityttäneet. 

Luxiin ehdit vielä huomenna (tai tänään klo 22.00 asti). Me kävimme hakemassa turisti-infosta paperiset Lux-esitteet ja se oli kyllä aika toimiva idea. Paperisesta versiosta oli helpompi katsella reittiä ja lueskella teoksien lisätietoja. Puhelimeenkin olisi ilmeisesti saanut ladattua jonkinlaisen version ja myöskin audio-opastuksesta puhelimeen näin jossakin maininnan. Täältä löydät lisätietoja Luxista

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj