Siirry pääsisältöön

Kesäpäivän teehetki Haagassa

Viime viikolla säät hieman vaihtelivat. Viikonloppuna aurinko helli kivasti ja mekin suuntasimme Kumpupilven kanssa nauttimaan kivasta ilmasta Haagaan. Ykkösetappimme oli alppiruusupuisto, jossa kukinta alkoi olla ajankohtainen. Vielä kukinta ei ollut aivan huipussaan (viime vuonnakin osuin paikalle juuri näin kukinnan alkuvaiheessa), mutta värit olivat jo nyt mahtavat. Myös kirkkaan vihreät uudet kasvustot olivat omalla tavallaan kivoja.

Jos haluat nähdä ihastuttavan alppiruusupuiston kukinnan aikaan suuntaa sinne nyt. Viikonlopun nuput ovat varmaankin nyt jo auenneet, joten kukinta voisi olla huipussaan juurikin nyt. Vielä siis ehdit.

Alppiruusupuistosta kävelimme Makiata-kahvilaan Thalianaukiolle. Tämä kahvila on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kahvila ei ole suuren suuri, mutta hyvällä ilmalla pieni terassi laajeni läheiselle nurmikentälle. Mekin istuimme siellä puutarhapöydän ääressä nauttimassa lounasta. Itse söin salaatin (iso...) ja Kumpupilvi otti suolaisen vohvelin lohella, joka näytti mielettömän herkulliselta.


 Jälkkäriksi jaoimme vielä ison suklaakakun palan, jonka jälkeen saikin lähes vieriä paikan päältä. Haagan retkipäivä oli myös oravapäivä. Alppiruusupuistossa kesy orava tuli lähes kädelle istumaan (jos mukana olisi ollut pähkinöitä, olisi näin varmasti tapahtunutkin). Lounasta syödessämme seurasimme toista lähes kesyä oravaa, joka norkoili selkeästi pöydistä tippuvien makupalojen perässä. Tämä orava oli tosin tainnut käydä varastamassa makupaloja myös linnun pesistä, sillä yksi räkättirastas pyrki epätoivoisesti ajamaan oravan pois pihapiiristä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …