Siirry pääsisältöön

Taste of Helsinki 2017

Jälleen se aika vuodesta, kun Kansalaistorille pääsee maistelemaan herkkuja. Taste of Helsinki on avoinna vielä tänään ja huomenna, joten vielä ehdit. Ja kerrankin sää suosii. Olemme olleet H:n kanssa tapahtumassa paikalla kaksi kertaa aiemminkin. Kummallakin kerralla on ollut kylmä ja lähes satanut vettä. Tänä vuonna ei.

Tänä vuonna ostimme liput tapahtumaan jo aikaisin keväällä ja arvoimme pitkään eri ajankohtien välillä. Loppujen lopuksi päädyimme perjantain lounasaikaan (klo 11- 15), joka oli kyllä loistava valinta. Väittäisin nimittäin, että väkeä on tuohon aikaan hieman vähemmän kuin iltaisin. Useimmat kun taitavat olla vielä töissä. Tämä pitää muistaa ensi vuonnakin.

Tänä vuonna maistelimme H:n kanssa yhteensä 11 annosta. Söimme jokaisen annoksen käytännössä puoliksi, jotta kumpikin sai maistaa mahdollisimman montaa. Jokainen maistamamme annos oli hyvä, mutta erityispositiiviset olivat
  • Grön:  Kasvi-annos
  • Savoy: Vorschmack
  • Pastor: Bistek Tataki Con Shiitake
  • Bistro O Mat: savustettua punajuursta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa
Ludun Härkätartar sekä Grönin Kasvi-annos

Grönin Kasvi-annos oli leipä, jonka päällä oli täytteitä. Makuelämys oli yllättävä ja erilainen. Tämä annos voitti meidän henkilökohtaisen äänestyksen parhaasta annoksesta. Syksyllä siis suuntaammekin testaamaan Grönin illallisen.

Taste of Helsinki on tapahtuma, jossa maksetaan markoilla. Yksi markka vastaa yhtä euroa. Jos liput ostaa etukäteen netistä, voi ostaa samalla jo markkojakin, jotka saa sitten alueelle sisään mennessä. Lisäksi alueella on pankki, josta voi vaihtaa markkoja sen verran kuin mieli tekee. Meillä taisi tänä vuonna mennä yhteensä 86 markkaa (sisälsi myös kaksi lasia viiniä). Tämän tapahtuman hienous on se, että pääsee maistelemaan eri ravintoloiden pieniä annoksia. Itse suhtaudumme tähän tapahtumaan niin, että
a) saa maistella paljon hyviä ruokia
b) löytää uusia ravintolatuttavuuksia
c) voi testata eri ravintoloita ilman kallista illallismenua. Ja sopivan ravintolan löytyessä mennä testaamaan sitten se illallisenkin myöhemmin



Taste of Helsinki on tapahtuma, jonne ei kannata mennä hirveän stressaantuneena. Useita ruokia joutuu nimittäin jonottamaan ja pöytääkään ei välttämättä aina löydä. Tosin lounasaikaan tätä ongelmaa ei ollut käytännössä ollenkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj