Siirry pääsisältöön

Kahvilapäivä

Vietimme viime viikolla Kumpupilven kanssa kahvilapäivää. Tämä kahvilapäivä kuului jo perinteisiin kesän retkipäiviin (ensimmäinen on tehty vuonna 2012). Tällä kertaa agenda oli selvä: kahvilasta kahvilaan.

Ja kahviloitahan kertyikin mukavasti. Kävimme seitsemässä eri kahvilassa eri puolella Helsinkiä ja join jokaisessa paikassa 1 - 2 kuppia teetä... Päivän teekiintiö tulikin aika hyvin täyteen :D

Aloitimme kierroksen Senaatintorin kupeesta El Fant -kahvilasta. Koska oli aamu, oli myös hyvä nauttia hieman aamupalaa.
Seuraavaksi suuntasimme vanhaan tuttavuuteen Johan & Nyströmiin. Itse asiassa El Fantissakin olimme käyneet aikaisemmin.
Sitten hieman metroilua ja kävelyä suuntana Ihana Kahvila Sompasaaressa. Ihana kahvila on urbaani ulkoilmakahvila ja toimii ilmeisesti säävarauksella. Ihanassa kahvilassa oli aivan omanlaisensa tunnelma. Sopivan rosoinen, mutta ihastuttava. Ja ne näkymät olivat aika huikeat.

Tässä vaiheessa päivää alkoi ripsiä vettä ja sopivasti sateen yllyttyä hieman kovemmaksi ehdimme Mustikkasaaren Cafe Torpedoon, joka on myös ulkoilmakahvila. Onneksi heillä on myös katos kahvilana toimivassa veneessä.
Seuraavaksi hyppäsimme bussiin ja suuntasimme Kallioon. Kallio osoittautui tällä kertaa retkemme kahvilakeskittymäksi.
Ensimmäisenä kävimme Kolossa, joka oli pieni sopivan rosoinen kahvila. Tee oli hauskassa kannussa ja kaikki oli vallan kohdillaan.
Seuraavaksi piipahdimme vanhaan tuttavaan IPI-kulmakuppilaan. Tämä kahvila jaksaa ihastuttaa edelleen skandinaavisuudellaan sekä hyvillä tarjottavilla.
Viimeisenä kahvilana vuorossa oli Karhupuiston vieressä oleva Cafe Bergga, jossa join tavoistani poiketen mustaa teetä (vihreiden maustettujen teiden valikoima ei oikein ollut kohdillaan).

Kun teehampaiden kolotus oli ehdottomasti hoidettu oli hyvä aika suunnata ratikalla Fredalle ja käydä piipahtelemassa pikkuliikkeissä. Lopuksi vielä pieni reippailu ja drinkit Clarion Hotel Helsingin Skyroomissa. Oli muuten hyvät näkymät kaupungin ylle, eikä ne drinkitkään olleet sen kalliimpia kuin muuallakaan.

Mutta mikä siis valita?
Kolo, jos haluat löytää sopivan pienen kolon, johon paeta arkea.
Ihana kahvila, jos haluat ihailla Helsingin siluettia lähes mereltä päin kesäisin.
Torpedo täydellinen esim korkeasaaripäivän alkuun tai loppuun kesäisin.
El fant aivan loistava paikka aamiaista varten. Varmasti kyllä muulloinkin. 
J&N toimii aina. Täällä voisi viettää vaikka kuinka kauan esim lueskelemassa kirjaa
Ipi toimii loistavasti esim lounaalla. Valikoimaa on runsaasti.
Bergga, kun haluat kahvitella (tai nauttia teetä) ystävän seurassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj