Siirry pääsisältöön

Paluu kaupunkiin

Eilen oli pienoinen kulttuurishokki palata takaisin kaupunkiin. Puolentoista viikon maalla + erinäisillä mökeillä oleilun jälkeen Helsingin keskustan ihmispaljous ja äänimaisema tuntuivat hyvin pakahduttavilta erilaisilta. Mutta kannatti kuitenkin keskustassa käydä, koska kävin kotouttamalla Fablo Boutiquesta (kaupan nettisivut täällä) yhden juhlamekon ja yhden arkimekon. Fablo Boutique on ihastuttavaakin ihastuttavampi mekkokauppa Mannerheimintie 40:ssä. Mekot tehdään käsityönä Suomessa (liikkeen takahuoneessa) ja ne ovat i h a n i a. Myöskin palvelu on aivan loistavaa.  Hinnat eivät ole halvimmasta päästä, mutta eipä olekaan mekkoja sitten kukaan pikkulapsi ommellut jossain päin maailmaa.  Fablo löytyy hyvin sekä facesta että instasta, kannattaa käydä kurkkimassa.

Mutta niin, puolitoista viikkoa oltiin muualla. Nautittiin hiljaisuudesta ja lämmöstä. Kävi nimittäin niin onnellisesti, että yhdestätoista reissupäivästä seitsemänä oli loistava sää (lämmintä ja aurinkoa) ja muinakaan päivinä sää ei ollut mitenkään erityisen huono. Onnistuttiin siis kiertelemään sopivasti aurinkoisten päivien mukana.
Osa reissusta tehtiin lasten kansa. Uitiin, kalastettiin, pelattiin frisbeegolfia. Hengattiin ja oltiin. Nautittiin lämpimistä päivistä. 
Lapsipäivien jälkeen saatiin neljä aikuismökkipäivää ihanien ystävien kanssa. Juteltiin, naurettiin. Sauna lämpeni joka ilta, ja välillä päivälläkin. Merivesi oli aika kylmää, mutta tarkeni siellä juuri ja juuri uidakin. Tehtiin runsaita aamupaloja (ai miten niin joka aamu ei voi syödä pekonia, nakkeja ja munia...). Illat olivat pimeitä ja jutut ehkä pimeämpiä. Aamuisin varastin itselleni oman ajan ja hipsin laiturin viereen (koska kalliot olivat lämpimämpiä kuin laituri) juomaan aamuteetä. Öisin kuulin kalojen loiskahtelevan vedessä ja aamuisin erinäiset linnut kävivät ilahduttamassa teehetkiäni. 
Näistä neljästä päivästä sain niin paljon energiaa, että sillä jaksaa taas jonkin aikaa. Hyvä niin, sillä ensi viikolla onkin aika palata jälleen töihin ( ja yrittää muistaa erinäiset salasanat....). Mutta nyt on vielä neljä lomapäivää jäljellä, joten vielä on aikaa nauttia hitaista aamuista (ainakin muutamasta sellaisesta). 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…