Siirry pääsisältöön

Voihan hoitoaine ja muut 109 purkkia

Noin kolme vuotta näköjään edellisen kerran tutkailin purkkeja ja purnukkoja ja pyrin vähentämään niitä. Silloin motivaattorina oli lähestyvä muutto (kirjoitus löytyy täältä). Ja tadaa, jälleen sama puuha ja jälleen muutto on lähestymässä (näillä näkymin siihen on aikaa noin puoli vuotta).
Viimeksi syy järjettömään purkkimäärään oli käytännössä vain ja ainoastaan allekirjoittaneessa. Skidien kasvaessa, en näköjään ole enää ainoa purkkihamsteri.

Nostin kylmästi kaikki kodinhoitohuoneen purkit ja pullot pöydälle (kodinhoitohuoneessa ovat säilössä ne, mitä ei käytetä juuri tällä hetkellä aktiivisesti), samoin kylppärin. Heitin pois selkeästi vanhentuneet asiat ja tyhjät (!!!) purkit. Mutta silti saldo oli tämä
3 vartalonkuorinta-ainetta
2 jalkarasvaa (+käytössä oleva)
1 vartalovoide (+käytössä oleva)
3 vaahtoavaa kasvojenpuhdistusainetta (joita en käytä enää kasvoihin, joten nämä on lisättävä käytännössä suihkusaippuoihin)
6 avattua suihkusaippuaa
Ja 6 avaamatonta
4 avattua shampoota
Ja 2 avaamatonta
Ja sitten se karuin
8 avattua hoitoainetta. Kyllä, kahdeksan!
Lisäksi löytyi vielä 6 muuta erinäistä purkkia + 16 matkakoossa olevaa tuotetta.
Tähän mennessä saldo 43 purkkia (en laskenut matkakokoja tähän mukaan).

Tämän jälkeen siivosin myös vessojen kaapit + epämääräisissä jemmoissa olevat purkit. Lopputulos, 74 purkkia lisää. Siis, tässä taloudessa on tällä hetkellä 117 erilaista ihonhoitoon/kosmetiikkaan/tms liittyvää purkkia ja purnukkaa. Hoitoaineita, suihkusaippuoita ja shampoita lukuunottamatta kaikkea muuta oli sentään suhteellisen maltillisesti....  Muistiin itselle, luultavasti minkä vain loppuessa, sitä löytyy myös lisää.

Jotta kaikki avatut purkit tulisivat oikeasti käytettyä, laitoin nyt ne kaikki yhteen koriin. Nyt ohjeena niin itselle kuin muille on, että tarkista aina ensin tämä kori. Vasta sen jälkeen avataan uusi purkki.  Ja vieläkin olen hämmentynyt avattujen hoitoaineiden määrästä. Varsinkin, kun niistä suurin osa oli ihan normaaleja meillä käytettäviä hoitoaineita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj